Staňte se našimi fanoušky na:

Květákový nákyp.

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák rozebereme na růžičky, uvaříme ve slané vodě, přecedíme a rozmačkáme vidličkou. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, do které přiléváme mléko, až se utvoří hladká kaše (bešamel). Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, nastrouhaný eidam, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Přidáme rozmačkaný květák, hrášek, salám nakrájený na kostičky a nakonec lehce vmícháme do tuha ušlehaný sníh z bílků. Připravenou hmotu vložíme do olejem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!