Staňte se našimi fanoušky na:

Květákový pekáček s vepřovým masem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěný, dobře omytý květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě - ne úplně doměkka. Slijeme a necháme na sítu okapat, na prkénku kousky květáku rozsekáme ostrým nožem nadrobno. Troubu předehřejeme na 180°. Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky a pak je na másle nejprve orestujeme a pak je dusíme. Když je měkké, přidáme k němu nadrobno rozsekaný květák. Obojí zamícháme vařečkou, přimícháme žloutky a vše osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej přidáme do směsi. Vše narovnáme do tukem vymazaného a strouhankou lehce vysypaného pekáčku nebo zapékací mísy, pečeme cca 30 minut . Před dokončením květák posypeme strouhaným sýrem a necháme jej dozlatova upéct. Podáváme s vařenými bramborami a hlávkovým salátem ve sladkokyselém nálevu nebo salátem se smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
jana.h |30. května 2013
to mám ráda Odpovědět
david.kruml.1 |30. května 2013
tak to je hodně velká dobrota Odpovědět
Hrabča |30. května 2013
super Odpovědět
pavlinf |30. května 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!