Očištěný, dobře omytý květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě - ne úplně doměkka. Slijeme a necháme na sítu okapat, na prkénku kousky květáku rozsekáme ostrým nožem nadrobno. Troubu předehřejeme na 180°. Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky a pak je na másle nejprve orestujeme a pak je dusíme. Když je měkké, přidáme k němu nadrobno rozsekaný květák. Obojí zamícháme vařečkou, přimícháme žloutky a vše osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej přidáme do směsi. Vše narovnáme do tukem vymazaného a strouhankou lehce vysypaného pekáčku nebo zapékací mísy, pečeme cca 30 minut . Před dokončením květák posypeme strouhaným sýrem a necháme jej dozlatova upéct. Podáváme s vařenými bramborami a hlávkovým salátem ve sladkokyselém nálevu nebo salátem se smetanou.