Panýr nakrájejte na kostky nebo vypracujte sýrové těsto a vyválejte kuličky 2,5 cm. Osmažte je v ghí nebo oleji a nechte okapat v cedníku. Stejným způsobem osmažte ořechy a nechte je oschnout se sýrem. Ve dvou polévkových lžících oleje osmahněte strouhaný kokos a dejte ho stranou. Ve velkém hrnci rozehřejte zbývající olej. Když začne kouřit, přidejte do něj fenykl, kmín, bobkové listy a kardamon. Po 30 vteřinách přidejte prášková koření. Několik vteřin za stálého míchání smažte a potom přidejte rýži. Míchejte, dokud zrnka nejsou průsvitná a světle hnědá. Přidejte smažený sýr, rozinky, sůl a 850 ml syrovátky. (Může to být syrovátka z vašeho sýra. Jestliže jí není dost, přidejte vodu.) Zamíchejte a uveďte do varu, potom snižte přívod tepla na minimum a hrnec těsně přikryjte. Vařte 20 minut, dokud rýže nezměkne. Potom přidejte smažené ořechy a kokos a před podáváním jemně zamíchejte.