Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutá bábovka s rybízem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Promícháme 500g mouky se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek. Droždí a 2 lžíce cukru rozpustíme v troše mléka a přidáme do důlku v mouce. Lehce přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek (asi 15 minut). Rybíz obereme a promícháme se 3 lžícemi hrubé nebo polohrubé mouky. Tuk rozpustíme a necháme částečně zchladnout. Do mouky s kváskem přidáme vejce, tuk, vanilkový cukr i mléko a uhněteme těsto, do kterého lehce zapracujeme rybíz. Formu na bábovku (o obsahu asi 2 litry) vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pak ji naplníme těstem, které necháme asi 30-45 minut kynout. Formu dáme do předehřáté trouby a při nízké teplotě pečeme asi hodinu (ke konci ji můžeme přikrýt). Vyjmeme z trouby, bábovku necháme chvíli ve formě, pak vyklopíme a necháme vychladnout. Posypeme cukrem a případně ozdobíme rybízem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rentiér1946 |21. dubna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!