Nejdříve si uděláme kvásek: droždí dáme do misky, přidáme lžíci mouky a lžíci cukru, přilijeme asi 2 lžíce mléka a necháme na teplém místě nakynout kvásek. Změklé máslo utřeme s oběma cukry, citrónovou kůrou a žloutky do pěny. Pak přidáme vykynutý kvásek, mouku smíchanou s mandlemi a smetanu. Zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Pak těsto rozválíme do delšího obdélníku. Kakao se lžící vody rozmícháme na kašičku a naklademe ji do pruhu ve středu rozváleného těsta. Těsto stočíme do válečku a vložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku. Formu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut dozlatova. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme z formy. Necháme si rozehřát asi 2 lžíce másla, vmícháme do něj 2 lžíce rumu a touto směsí potřeme ještě horkou bábovku. Nakonec ji silněji pocukrujeme moučkovým cukrem.