Z trošky vlažné vody, lžíce mouky, lžičky cukru a z droždí připravíme kvásek, který necháme asi 15 minut dobře vyběhnout. Mouku prosijeme do mísy, přidáme olej, 250 ml vlažné vody, lžičku soli a připravený kvásek a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 45 minut kynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, rozválíme na toušťku asi 1 cm a kulatou vykrajovačkou vykrajujeme menší kolečka. Vykrojená kolečka naklademe na plech vyložený pečícím papírem, kolečka pomažeme rozšlehaným vejcem, rozdělíme na ně nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme je kmínem a hrubou solí a necháme ještě chvilku dokynout. Pečeme je ve středně rozehřáté troubě asi 15 minut dozlatova. Jsou velmi dobré teplé i studené. Podáváme je jako chuťovku k pivu nebo vínu nebo je můžeme použít jako přílohu k polévce.