Staňte se našimi fanoušky na:

Kynuté knedlíky

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosejeme mouku, rozdrobíme droždí a zalijeme částí teplého oslazeného mléka a necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience a zpracujeme vláčné těsto. Necháme ho asi půl hodiny vykynout, pak z něj utrhujeme kousky nebo si vyválíme váleček a kousky si nakrájíme. Ty pak zploštíme, dáme povidla nebo ovoce a zabalíme knedlík. Ke kyselejšímu ovoci můžeme přidat lžičku cukru krystalu. Vaříme 8 - 10 minut ve vroucí mírně osolené vodě. Po uvaření je trošku natrhneme, aby z nich vyšla pára. Podáváme dle naší chuti jen s cukrem, máslem a tvarohem, nebo si je můžeme vylepšit smetanou, šlehačkou či jogurtem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie10 |20. března 2013
Ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!