Do domácí pekárničky dáme mléko, rozkvedlané 1 celé vajíčko a 1 žloutek, sůl, cukr, mouku a droždí. Zapneme na program Příprava těsta. Po vykynutí těsta si ho přendáme na válecí podložku a rozdělíme na asi 18 stejně velkých kousků. Každý si rukama trošku roztáhneme a zabalíme do všech kousky ovoce. Pořádně poslepujeme, aby se při vaření neotevřely. Necháme ještě 10 - 15 minut kynout. Mezitím si dáme do velkého hrnce vařit dostatečné množství vody. Když začne voda vařit, vložíme do ní pár knedlíků /pozor, při vaření se zvětší jejich objem, tak aby měly v hrnci dost místa/. Knedlíky vaříme zhruba 8 minut - ale každé 2 minuty je velmi opatrně obracíme. Potom jeden vytáhneme, vidličkami ho roztrhneme, abysme viděli, jestli jsou knedlíky uvařené. Když jsou uvařené, velice opatrně je vytahujeme a každý nahoře vidličkami hned natrhneme, ať vyjde pára ven a aby se nezdrcly. A každý taky hned potíráme celý rozpuštěným máslem. Takto připravené knedlíky servírujeme na talíře, posypeme mletým cukrem, Grankem a polijeme rozpuštěným máslem.