Staňte se našimi fanoušky na:

Kynuté knedlíky s jablky - BLBOUNI

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. POSTUP PRO ZADĚLÁNÍ TĚSTA RUČNĚ: ---------------------------------------------------- V míse si smícháme 10 g droždí s 2 lžícemi cukru na kašičku, přidáme 1 vejce, 500 g hrubé mouky, 1 lžičky soli a s 200 ml vlažného mléka vypracujeme v hladké polotuhé těsto. Necháme hodinu kynout, během kynutí promísíme.
  2. POSTUP PRO ZADĚLÁNÍ TĚSTA V PEKÁRNĚ ---------------------------------------------------------- Suroviny dáme do zadělávací nádoby v následujícím pořadí - 200 ml mléka, 1 vejce, 500 g hrubé mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 1 lžičku soli a do druhého kouta nádoby dáme 2 lžíce krupicového cukru s 10 g droždí.
  3. V průběhu kynutí těsta si připravíme náplň do knedlíků - jablka si oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Promícháme s citronovou kůrou a šťávou, skořicí a cukrem.
  4. Těsto si po vykynutí rozdělíme na cca 12 dílů, ze kterých si uděláme placičky, dáme na ně ochucená jablka a zabalíme knedlíky.
  5. Knedlíky necháme ještě chvíli kynout a pak vaříme buď ve vodě a nebo v parním hrnci.
  6. Po uvaření knedlíky pomašlujeme rozpuštěným máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |13. února 2015
Děkuji :-) Odpovědět
pinkchihuahua|13. února 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!