POSTUP PRO ZADĚLÁNÍ TĚSTA RUČNĚ:
----------------------------------------------------
V míse si smícháme 10 g droždí s 2 lžícemi cukru na kašičku, přidáme 1 vejce, 500 g hrubé mouky, 1 lžičky soli a s 200 ml vlažného mléka vypracujeme v hladké polotuhé těsto. Necháme hodinu kynout, během kynutí promísíme.
POSTUP PRO ZADĚLÁNÍ TĚSTA V PEKÁRNĚ
----------------------------------------------------------
Suroviny dáme do zadělávací nádoby v následujícím pořadí - 200 ml mléka, 1 vejce, 500 g hrubé mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 1 lžičku soli a do druhého kouta nádoby dáme 2 lžíce krupicového cukru s 10 g droždí.
V průběhu kynutí těsta si připravíme náplň do knedlíků - jablka si oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Promícháme s citronovou kůrou a šťávou, skořicí a cukrem.
Těsto si po vykynutí rozdělíme na cca 12 dílů, ze kterých si uděláme placičky, dáme na ně ochucená jablka a zabalíme knedlíky.
Knedlíky necháme ještě chvíli kynout a pak vaříme buď ve vodě a nebo v parním hrnci.
Po uvaření knedlíky pomašlujeme rozpuštěným máslem.