Vykynuté těsto zlehka propracujeme a nakrájíme na 16 kousků. Z každého kousku vyválíme kuličku a ty necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou 15 minut kynout. Mezitím si připravíme jahodovou omáčku: Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme je vařit do kastrůlku společně s cukrem. Pokud jsou málo šťavnaté, podlijeme je trochou vody, jinak pustí šťávu samy. Když změknou, přidáme vodu s rozmíchaným vanilkovým pudinkem a povaříme ještě 2 minuty. Před dovařením omáčku ochutíme citronovou šťávou, kůrou a skořicí. Vykynuté knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut. Pak je otočíme a dovaříme další 4 minuty. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned propíchneme vidličkou, aby z nich mohla unikat pára. Rozdělíme je na talíře, podlijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Nakonec každou porci přelijeme lžící másla.