Staňte se našimi fanoušky na:

Kynuté knedlíky z domácí pekárny

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do pekárny nalijeme 250 ml vlažného mléka, přidáme 1 vejce a nasypeme 500 g hrubé mouky. Do jednoho rohu dáme 1 lžička cukru, do druhého 1 lžičku soli a doprostřed 1,5 lžičky sušeného droždí. Po vykynutí propracujeme na vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 2 - 3 díly, vytvoříme šišky a necháme ještě cca 10 minut pod utěrkou kynout (není třeba nechávat vůbec kynout!). Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 20 minut - po 10 minutách otočíme. Uvařené knedlíky ihned nakrájíme nití.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!