Staňte se našimi fanoušky na:

Kynuté Makové buchty

Autor receptu: Lucinka (15 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku, cukr, sůl, citrónovou kůru, vanilku v misce promícháme, uděláme prstem malý ďůlek a do něj vložíme rozlámané kvasnice a zalijeme trochou vlažného mléka. Kvasnice v mléce opatrně promícháme, přidáme žloutek, polovinu rozpuštěné tuku a promícháme. Postupně přiléváme vlažné mléko (ne vše, přibližně 120 ml necháme do náplně) a vypracujeme měkké těsto. Těsto posypeme trochou mouky, přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple hodinu kynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C a uděláme náplň. Mletý mák a zbylé mléko smícháme v hrnci a přivedeme k varu. Přidáme rozdrcené piškoty, vanilkový cukr, polovinu rumu, skořicí, špetku citronové kůry a krupicový cukr na dochucení. Směs musí být správně hustá, takže mléko a rum přidáváme s rozumem. Náplň necháme vychladnout a vrhneme se na vykynuté těsto. To rozválíme, nejlépe na centimetr silný plát a nakrájíme na čtverce. Velikost je na každém z Vás, někdo má rád malé a někdo velké buchty. Čtverce plníme makovou náplní a tvoříme buchty. Ty vkládáme do předem vymazané formy (pekáče) a každou zvlášť ještě potřeme rozehřátým tukem, aby se nám neslepily. Formu vložíme do předehřáté trouby a po deseti minutách pečení snížíme teplotu. Poté buchty ještě tak 10-15 minut dopékáme a po vyndání z trouby je ještě teplé výklopíme a potřeme směsí rumu, cukru a teplé vody. Následně posypeme moučkovým cukrem. Doufám, že bude chutnat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

michelle4|23. července 2013
hezké Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!