Staňte se našimi fanoušky na:

Kynuté řezy s mákem a švestkami

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na náplň: 250g mletého máku, 200ml smetany, 2 lžíce medu, 50g cukru, špetka nastrouhané citronové kůry, 1 lžička mleté skořice, 2 lžíce rumu, 50g rozinek, 3 vejce, 3 lžíce strouhanky, 800g švestek Na polevu: 120g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a vlažné smetany umícháme kvásek a necháme ho vzejít. Zbylou mouku prosijeme do mísy. Přidáme zbylý cukr, sůl, vejce, kvásek a máslo. Vypracujeme hladké těsto a uložíme na dvě hodiny do chladna (ne do ledničky). Mletý mák svaříme v kastrůlku se smetanou, medem a cukrem. Nádivku odstavíme a dochutíme citronovou kůrou, skořicí a rumem. Poté do ní vmícháme rozinky, vejce a strouhanku. Švestky omyjeme. Osušíme je, rozkrojíme a vypeckujeme. Těsto rozdělíme na 3 části. Z každé vyválíme podlouhlý obdélník. Doprostřed plátů rozetřeme makovou nádivku. Volné okraje potřeme vejcem a přeložíme směrem ke středu přes náplň. Koláče poklademe švestkami a v troubě předehřáté na 180°C je pečeme asi 30 minut. Po vychladnutí je na okrajích potřeme polevou připravenou z cukru a citronové šťávy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

B-Z |2. března 2014
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!