Staňte se našimi fanoušky na:

Kynuté těsto - jak na to

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KYNUTÉ TĚSTO Ideální teplota pro přípravu kynutého těsta je 21°C. Všechny přísady vyjměte včas z lednice, aby získaly pokojovou teplotu. Těsto nikdy nezpracovávejte na mramorové desce nebo jiné studené podložce, aby nezastavilo množení kvasinek. PEČENÍ Aby se mazanec (nebo jiná kynutá dobrota) nepřipálil, v průběhu pečení ho občas zkontrolujte a pokud by jeho povrch hnědl příliš rychle, přikryjte ho alobalem. DROŽDÍ Kvalitní droždí poznáte podle hedvábně lesklého povrchu a svěží nakyslé vůně. Při lámání by se mělo hladce drolit. MANDLE Pokud máte doma jen neloupané mandle, zalijte je vroucí vodou a dejte na 2 minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon. Nechte je okapat a pak je snadno oloupete. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA Při rozpouštění čokolády dejte do misky ve vodní lázni jen 2/3 rozlámané a nechte ji za stálého míchání rozpustit. Pak misku vyjměte z horké vodní lázně a přidejte zbývající čokoládu (tím snížíte její teplotu). Míchejte dokud se všechna čokoláda nerozpustí. Poleva musí v krátké době zatuhnout a matně se lesknout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!