Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý cibulový koláč

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: Do mísy dáme 6 vrchovatých lžic mouky, osolíme. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a přilijeme k mouce, přidáme jeden žloutek a dvě lžíce oleje, dvě vrchovaté lžičky zakysané smetany a promícháme. těsto může být nepatrně lepivější, než těsto na pizzu nebo rohlíky. Mísu překryjeme utěrkou a v teple necháme asi půl hodinky kynout. NÁPLŇ: Cibule nakrájíme na plátky (nebo půlkolečka) a na troše olivového oleje opražíme do zlatova, pak necháme vystydnout. Po vychladnutí vmícháme do cibule zbývající bílek a vajíčko a zbytek smetany a osolíme a opepříme. PEČENÍ: Troubu předehřejeme na 190°C a do olejem vymazané koláčové nebo dortové formy přendáme vykynuté těsto, které pomaštěnýma rukama roztáhneme do krajů. Na těsto vylijeme cibulovou náplň a pečeme do zezlátnutí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miri3 |6. června 2013
uložím si Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
orlíček |11. května 2013
vypada moc dobře Odpovědět
Hoban |6. května 2013
ukládám Odpovědět
šanela |8. března 2013
:-) z Porýní? a já myslela, že jsem vymyslela novinku :-(( a s tím vínem souhlasím Odpovědět
antonin.vavrik |8. března 2013
Výborný recept z Porýní. Vynikající se suchým bílým vínem, např. Rýnský ryzlink Odpovědět
markyr|3. března 2013
super recept :-) Odpovědět
sulc|3. března 2013
moc hezký koláček Odpovědět
hanama|3. března 2013
cibuli nemusim, ale zkusim s porkem Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!