TĚSTO: Do mísy dáme 6 vrchovatých lžic mouky, osolíme. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a přilijeme k mouce, přidáme jeden žloutek a dvě lžíce oleje, dvě vrchovaté lžičky zakysané smetany a promícháme. těsto může být nepatrně lepivější, než těsto na pizzu nebo rohlíky. Mísu překryjeme utěrkou a v teple necháme asi půl hodinky kynout. NÁPLŇ: Cibule nakrájíme na plátky (nebo půlkolečka) a na troše olivového oleje opražíme do zlatova, pak necháme vystydnout. Po vychladnutí vmícháme do cibule zbývající bílek a vajíčko a zbytek smetany a osolíme a opepříme. PEČENÍ: Troubu předehřejeme na 190°C a do olejem vymazané koláčové nebo dortové formy přendáme vykynuté těsto, které pomaštěnýma rukama roztáhneme do krajů. Na těsto vylijeme cibulovou náplň a pečeme do zezlátnutí.