Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý koláč s borůvkami a drobenkou

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosijeme mouku, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a 2 lžíce vlažného mléka a s trochou mouky rozmícháme. Potom přikryjeme a po vykynutí přidáme zbylý cukr, sůl, žloutky, rozehřáté (vlahé) máslo a zbytkem mléka zaděláme vláčné těsto. Poprášíme je moukou, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout. Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku. Vykynuté těsto přendáme na vál, rozválíme a pak přendáme na vymazaný plech. Posypeme borůvkami, drobenkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |30. září 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!