Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý koláč s drobenkou

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mléko ohřejte, přidejte 2 lžíce cukru, droždí a 250 g mouky. Dobře promíchejte, přikryjte čistou utěrkou a nechte 15 minut kynout. Poté přidejte vejce, 40 g změklého másla a důkladně propracujte. Těsto nechte ještě alespoň dalších 30 minut kynout. Třešně opláchněte, vypeckujte a nechte okapat. Vykynuté těsto vyválejte, přeneste na vymazaný plech a nechte 15 minut kynout. Ze zbylé mouky, másla, krupicového a vanilkového cukru vypracujte drobenku. Na těsto nasypejte strouhanku a poklaďte ji třešněmi. Nakonec povrch posypejte připravenou drobenkou a koláč pečte v předem vyhřáté troubě při 175 stupních asi 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kocmaruska |23. června 2013
teď jsem ho upekla, jen místo třešní jahody Odpovědět
PetulkaH |15. června 2013
dneska zkusím Odpovědět
J |1. června 2013
vyzkousim Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!