Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý velikonoční věnec

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosejeme do mísy a důkladně promícháme s droždím. Přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, vejce, bílek a smetanu. Vše zpracujeme elektrickým ručním hnětačem, hněteme asi 5 minut nejprve na nejnižší a pak na nejvyšší rychlost. Důkladně prohněteme a vytvoříme vláčné těsto. To dáme do vymazané a vysypané rozevírací formy na věnec a necháme na teplém místě asi 30 minut vykynout. Potom pečeme cca 35 minut při 175-200°. Dostatečné propečení zjistíme špejlí. Upečený věnec vyndáme z trouby, necháme ještě chvíli ve formě, dokud se těsto neodtáhne od okrajů. Teprve pak odejmeme postranní část formy a věnec vyklopíme na podnos. Ještě teplý pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

i |17. července 2013
mnam Odpovědět
jobovab |16. července 2013
pěkné Odpovědět
Teris19 |15. července 2013
zkusím Odpovědět
wieruska |15. července 2013
chutné Odpovědět
daramacho |14. července 2013
dobré Odpovědět
H-D |14. července 2013
1*** Odpovědět
-1 |14. července 2013
máme rádi Odpovědět
tepito |13. července 2013
zkusím Odpovědět
hana.molcarova |13. července 2013
krásné foto :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!