Staňte se našimi fanoušky na:

kyselkavý bramborový salát a řízky s bůčku

Autor receptu: Yvajs (109 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

brambory uvaříme ve slupce,mezi tím si nakrájíme na kostky cibuly,přidáme sůl,ml.pepř,cukr a ocet a zalijeme vařící vodou,promícháme a skudíme zda není nálev mov kyselý.zakryjeme talířkem a necháme stát.uvařené brambory slijeme a necháme vychladnout,oloupeme a nakrájíme na menší plátky.nakonec smícháme s připraveným nálevem s cibulí - nejdřív si polmůžeme lžíci ať nemáme v bramborách toho nálevu moc,sice se trochu vsákne,vždy se dá dolít.proto si zbytek nálevu již bez cibule necháme bokem .a zamícháme a necháme odstát.Pozor tento salát se podává studený. Bůček nakrájíme na plátky ,naklepeme a okořeníme solí a pepřem obalíme do klasického trojobalu a dáme osmažit,pak přendáme do varné misy s pokličkou adáme do rozehřáté trouby na 1/2 hod dojít.troubu vypneme a necháme v troubě vyndáme před podáváním . Salát je nejlepší druhý den.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

olma |15. září 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!