Den předem švestky opláchneme a necháme máčet ve víně. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky cca 2 cm. Naklepeme nožem naplocho, aby se nerozpadaly a zůstaly šťavnaté. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a medailonky opečeme z obou stran. Opečené maso podle potřeby podlijeme vařící vodou nebo ještě vývarem, zakryjeme pokličkou. Dusíme doměkka a pak vyndáme. Švestky namočené ve víně podusíme na mírném ohni. Nepřipalují se, mají dost tekutiny, ale hlídáme, aby se uvařily jen doměkka, během pár minut se snadno rozvaří na kaši, což nechceme. Šťávu ze švestek nalijeme do kastrolu po panenkách a necháme bublat na mírném ohni. Přimícháme půl litru smetany ke šlehání a prohřejeme. Přelijeme medailonky na talířích. Přidáme švestky a kuskus. Příprava kuskusu: 0,5 l vody osolíme a přivedeme k varu. Odstavíme je a nasypeme do ní kuskus, přikryjeme. Necháme 10-15 minut stát. Potom načechráme vidličkou, zakápneme olivovým olejem (nejlépe extra panenským) promícháme a necháme stát.