Tak začneme tím, že si uděláme kávu, já dělám turka, ale je to na vás, co zrovna máte doma. Kávu necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone nebo pomazánkové máslo dáme do mísy a přidáme k němu dvě smetany ke šlehání ( nejlepší jsou 30%, lépe ztuhne krém) a cukr moučku dle chuti. To vše vyšleháme a dáme na chvilku do ledničky ( krém by měl být trochu hustý, když obrátíš mísu, musí pomalu ztékat). Mezitím nám už vychladla káva ( stačí aby byla vlažná), tak si připravíme dortovou formu a piškoty. Teď už je postup velice jednoduchý, dolní vrstvu (první vrstvu) to bude vrstva piškot, piškoty namáčíme zlehounka do kávy a klademe do formy ( nesmí být ty piškoty moc rozmočený), druhá vrstva je krému, poté piškoty, krém a tak to pokračujete až do vyčerpání ingrediencí. Horní vrstva (poslední vrstva) musí být krém. Pak už jenom posypete kakaem a dáte alespoň do druhého dne do ledničky. Tak to je asi všechno :), tak hodně štěstí a hlavně hodně úspěchů s tiramisu.