Staňte se našimi fanoušky na:

Lahodný závin

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Polohrubou a hladkou mouku prosijte s kypřicím práškem. Přidejte žloutky, ocet, vodu, mléko, tuk nakrájený na kousky a sůl. Vše si zpracujte na hladké těsto, které nechte asi hodinu odležet v lednici. Hrušky oloupejte a vykrojte jádřince. Pak je nakrájejte na tenké plátky a pokapejte citronovou šťávou. Smíchejte je s vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami a najemno nasekanými vlašskými ořechy. Odleželé těsto rozdělte na tři díly. Každý díl rozválejte na plát silný 3 mm, střed posypejte piškotovými drobečky nebo strouhankou a poklaďte hruškovou náplní. Jeden okraj těsta přehněte, potřete rozšlehaným vejcem a poté přes něj přeložte druhý okraj těsta. Závin přendejte na plech a povrch znovu potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 stupních asi 30 minut. Stejným způsobem připravte další dva záviny. Po vychladnutí záviny nakrájejte na porce a před podáváním je pocukrujte moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

macik |8. června 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!