Polohrubou a hladkou mouku prosijte s kypřicím práškem. Přidejte žloutky, ocet, vodu, mléko, tuk nakrájený na kousky a sůl. Vše si zpracujte na hladké těsto, které nechte asi hodinu odležet v lednici. Hrušky oloupejte a vykrojte jádřince. Pak je nakrájejte na tenké plátky a pokapejte citronovou šťávou. Smíchejte je s vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami a najemno nasekanými vlašskými ořechy. Odleželé těsto rozdělte na tři díly. Každý díl rozválejte na plát silný 3 mm, střed posypejte piškotovými drobečky nebo strouhankou a poklaďte hruškovou náplní. Jeden okraj těsta přehněte, potřete rozšlehaným vejcem a poté přes něj přeložte druhý okraj těsta. Závin přendejte na plech a povrch znovu potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 stupních asi 30 minut. Stejným způsobem připravte další dva záviny. Po vychladnutí záviny nakrájejte na porce a před podáváním je pocukrujte moučkovým cukrem.