Staňte se našimi fanoušky na:

Langustýnka s čočkou a shiitake

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Langustýna: 4 ocásky langustýny, kostku másla, stroužek česneku, snítku tymiánu, sůl, pepř, citron Čočka: 200g černé nebo zelené čočky, 2 lžíce balsamica, lžíci másla, 3 dl zeleninového vývaru, sůl, pepř Ozdoba: 100g houževnatce (shiitake), snítku estragonu, lžíci másla na orestování, citron, hroznové víno Omáčka: 3 ks caruby nebo maracuji, 2 lžíce hnědého cukru, 150 g másla Ocásky langustýn vaříme 1 minutu ve vodě a pak tělíčka zbavíme schránky. Máslo rozehřejeme, přidáme česnek, tymián a citronovou šťávu. Ocásky vaříme při 80°C v másle cca 4−5 minut a nakonec osolíme a pepříme. Čočku krátce povaříme ve vývaru s balsamicem. Pak orestujeme na másle a přidáme sůl a pepř. Klobouky houževnatce nakrájíme, orestujeme na másle, přidáme nasekaný estragon a dosolíme. Z caruby (či maracuji) vyndáme dužinu a s cukrem zredukujeme na hustý sirup. Postupně pak do něj vmícháme kostky ztuhlého másla, až se vytvoří hladká emulze. Langustýnku položíme na čočku, podáváme s houbami, omáčkou a ozdobíme plátky hroznového vína.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!