Na černá lanýžová vajíčka rozlámat čokoládu na vaření, ohřát 100ml smetany, přidat do čokolády spolu se 2 lžícemi másla a za stálého míchání rozehřát. Potom přimíchat perníkové koření a hmotu odstavit do chladna. Na světlá lanýžová vajíčka připravit se zbylou smetanou a máslem stejným způsobem bílou čokoládu a po vychladnutí doplnit rumovými rozinkami. Obojí hmotu dát přikrytou nejméně na 30 minut do mrazničky. Potom vypichovat z obojí hmoty malé kuličky, utvořit z nich vajíčka a ještě jednou dát do chladničky. Potom tmavá vajíčka obalit ve strouhaném kokosu, světlá vajíčka v kakaovém prášku. Aby byla vajíčka zvláště pestrá, je možné do strouhaného kokosu přidat pestrobarevný cukr. Uchování lanýžových vajíček je nejlepší v chladničce, nejlépe v plechové dóze.