Staňte se našimi fanoušky na:

Lanýžová vajíčka

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na černá lanýžová vajíčka rozlámat čokoládu na vaření, ohřát 100ml smetany, přidat do čokolády spolu se 2 lžícemi másla a za stálého míchání rozehřát. Potom přimíchat perníkové koření a hmotu odstavit do chladna. Na světlá lanýžová vajíčka připravit se zbylou smetanou a máslem stejným způsobem bílou čokoládu a po vychladnutí doplnit rumovými rozinkami. Obojí hmotu dát přikrytou nejméně na 30 minut do mrazničky. Potom vypichovat z obojí hmoty malé kuličky, utvořit z nich vajíčka a ještě jednou dát do chladničky. Potom tmavá vajíčka obalit ve strouhaném kokosu, světlá vajíčka v kakaovém prášku. Aby byla vajíčka zvláště pestrá, je možné do strouhaného kokosu přidat pestrobarevný cukr. Uchování lanýžových vajíček je nejlepší v chladničce, nejlépe v plechové dóze.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!