Korpus: 1/2 balení kakaových věnečků Lanýžový krém: 75g másla, 20g 33% smetany, 18g moučkového cukru, sůl, 300g kvalitní čokolády, 30cl likéru Cointreau (pomerančový) Brusinková pěna: 250g 33% smetany, 100g brusinkového džemu, ztužovač šlehačky Na dno dortové formy (prům.15cm) vyložené potravinářskou fólií, upěchujeme rozdrobené věnečky a ty zalijeme lanýžovým krémem. Připravíme ho tak, že smetanu, máslo, cukr a špetku soli smícháme a na mírném ohni přivedeme těsně k varu, pak přidáme nadrobno nasekanou čokoládu s likérem a promícháme dohladka, nesmí se vařit. Hmotu necháme ztuhnout v lednici. Zároveň si připravíme pěnu - všechny suroviny vyšleháme do pevného krému. Pěnou nakonec dort ozdobíme.