Těsto: 4 vejce, 250g cukru moučka, vanilkový cukr, 1 - 2 kapky mandlové esence, 100g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 50g škrobové moučky Na náplň a ozdobu: 400g bílé čokolády, 125g másla, 350ml sektu, 2 sáčky ztužovače šlehačky, 300ml šlehačky, 2 lžíce sekaných nesolených pistácií, 50g čokoládových hoblinek z tmavé čokolády Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a čtyř lžic studené vody ušleháme tuhý sníh. Přisypeme do něj 125g moučkového cukru a vanilkový cukr a opět prošleháme dotuha. Dále přidáme mandlovou tresť a žloutky a prošleháme. Polohrubou mouku prosijeme a smícháme ji s práškem do pečiva a škrobovou moučku. Vše vmícháme do tekuté směsi a vypracujeme ěsto. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Hotové těsto nalijeme do formy. Pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 30 minut. Korpus necháme vystydnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo utřeme se zbytkem moučkového cukru. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, 300ml sektu a ztužovač šlehačky. Utřeme krém a dáme vychladit. Korpus 2x příčně rozkrojíme a všechny části pokapeme 50ml sektu. Spodní část potřeme polovinou vychlazeného krému a přiklopíme druhým dílem. Zbytek krému naneseme i na něj a přiklopíme třetím dílem korpusu. Necháme stát 30 minut v chladu. Šlehačku ušleháme dotuha. Trochu si odložíme stranou a zbytkem potřeme celý dort. Zdobíme kopečky zbylé šlehačky, sekanými pistáciemi a čokoládovými hoblinkami.