Předem si připravíme celerové pyré: V kastrůlku svaříme máslo, tymián, kostky celeru a bílé víno. Když se víno vyvaří, vlijeme smetanu a celer uvaříme doměkka. Pak ho rozmixujeme na pyré. Chobotnice necháme rozmrznout. Celer nakrájíme na velmi tenké plátky. Z nich vykrájíme kulatou formičkou kolečka. Vložíme je do kastrůlku, zalijeme vínem, osolíme a vaříme, až se tekutina vyvaří. Poté vlijeme smetanu, přidáme pažitku a vaříme do změknutí. V pánvi orestujeme na másle část lusků a cherry rajčata a dáme je stranou na dozdobení. Zbylé cukrové lusky a sušená rajčata nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme máslo, šalotku, česnek a vše krátce restujeme. Pak přidáme chobotnici, osolíme ji a opepříme, zasypeme pažitkou a velmi krátce osmahneme. Na talíře skládáme kolečka celeru, na ně celerové pyré a vrstvu orestované směsi s chobotnicí. Pokračujeme opět kolečky celeru, pyré a chobotnicí. Porce dozdobíme orestovanými lusky a cherry rajčaty.