Staňte se našimi fanoušky na:

Lasagne s cuketovou omáčkou a bazalkou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibulku osmahneme na olivovém oleji dozlatova, přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a cuketu a krátce restujeme. Podlijeme vodou a dusíme, dokud se neodpaří voda. Poté ochutíme solí, bazalkou, rozmarýnem a prolisovaným česnekem. Nakonec přilijeme sójovou smetanu a omáčku krátce provaříme. Na plech vymazaný olivovým olejem poklademe vrstvu lasagní. Připravíme si cuketovou omáčku, kterou lasagne zalijeme (s omáčkou nešetříme, protože právě v ní se budou těstoviny vařit). Takto pokračujeme, dokud nezbude poslední vrstva složená z lasagní. Nachystáme si sójovou smetanu, do které nasekáme čerstvou bazalku. Tuto směs pak nalijeme na poslední patro. Pečeme 30 - 40 minut na 180 - 200°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |25. září 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!