BEŠAMEL: -7 dkg másla -7 dkg hladké mouky -5,5 dl mléka MASOVÁ SMĚS: Na oleji krátce opečeme maso-pokusit se hodně rozmělnit. Přimícháme lečo, zeleninu,sůl a pepř (to už nemusíme vařit) a dáme zatím stranou BEŠAMEL: Máslo rozehřejeme , přidáme mouku aosmahneme tak minutku vznikne světloučká jíška a metličkou zašleháme mléko. Určitě nedělejte tmavou jíšku. Vznikne nám bešamel, který také dáme zatím stranou. LASAGNE: Do vysokého plechu vařící vodu a lasaně do ní asi na pět minut namočím. Jde potom s nimi dobře pracovat Zapékací misku vymažeme olejem, položíme první vrstvu lasaní, nandáme ve slabé vrstvě maso, bešamel -(stačí lžící jen tak místy zakapat je to tuhá hmota nebo i lžící roztřít stejně se zapeče a rozteče)a takhle pokračujeme. Poslední vrstva musí být maso a bešamel!!!!! Hlavně si spočítejte kolik budete dělat vrstev a tudíž kolik budete potřebovat dílů masa a bešamelu!!! Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 35- 40 minut odkryté. Jestli máte rádi sýr, tak před koncem pečení si ho můžete na lasaně nastrouhat a nechat zapéct.