Tofu nakrájíme nadrobno (nebo rozdrtíme vidličkou) a dáme smažit na velkou pánev s troškou oleje. Mícháme a smažíme tak, aby se mu vytvořila zlatá kůrka. Přidáme nakrájenou cibuli a zakapeme sójovou omáčkou, aby mělo výraznou chuť. Až zezlátne cibule přidáme do pánve protlak, drcená rajčata, rozmačkaný česnek, koření a podle chuti dosolíme. Pánev dáme stranou. Sójový “bešamel”: Do rozehřáté nádoby se silným dnem dáme 3 lžíce oleje a pomalu vmícháváme 3 lžíce hladké mouky. Do světlé zápražky vylijeme sójovou smetanu a přiléváme vodu až získáme konzistenci omáčky. Přidáme bobkový list a špetku muškátového oříšku. Za stálého míchání krátce povaříme a necháme odstát. Vezmeme hluboký pekáč a vymažeme ho olejem. Dospod dáme na tenké plátky pokrájená rajčata tak, aby pokryla celé dno. Na ně rozložíme vrstvu lasagní. Další vrstva je rajčatová směs s tofu (zhruba 1/3 celého množství) a na ní vrstvu ”bešamelu” (opět 1/3). Vrstvení v tomto pořadí opakujeme. Po třetí vrstvě rajčatové směsi ale dáme hned lasagne a na ně “bešamel”. Dozdobíme nasekanou bazalkou a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 20 minut. TIP: Pokud chcete ušetřit čas, tak místo přírodního tofu použijte “VETO tofu burger”, který je již ochucený a předsmažený. V tomto případě ho nakrájejte nadrobno, a přidejte k orestované cibulce. Dál pohračujte podle receptu.