Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Mrkev omyjeme, oloupeme nebo oškrábeme a nakrájíme na kousky. Žampiony necháme okapat. Olej a 30 g másla rozehřejeme v pánvi a cibuli zesklovatíme. Přidáme mrkev a žampiony a vše krátce osmahneme. Potom vmícháme mleté maso a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Vmícháme rajčatový protlak a přilijeme červené víno. Osolíme a opepříme a na mírném ohni necháme zhruba 20 minut vařit. Na bešamelovou omáčku rozpustíme zbylé máslo a na něm osmahneme mouku. Postupně za stálého míchání přiléváme studené mléko. Za stálého míchání uvedeme omáčku do varu a asi 5 minut vaříme. Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). Do vymazané zapékací formy vrstvíme ragú, bešamelovou omáčku a plátky lasagní, poslední vrstvu by mělo tvořit ragú a bešamelová omáčka. Nakonec posypeme parmazánem a lasagne zhruba 30 minut zapékáme v troubě dozlatova.