Pařížská šlehačka: Můžeme ji koupit a trochu si ulehčit práci, nebo koupíme bílou a čokoládu a uvaříme sami: šlehačku přivedeme k varu, rozpustíme v ní čokoládu a za občasného promíchání necháme vychladnout, pak dáme do druhého dne vychladit do ledničky. Korpus: Nad parou vyšleháme bílky s krupicovým cukrem do tuhého sněhu, oříšky nameleme a smícháme s moučkovým cukrem a vmícháme do lehce zchladlých bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem do tvaru kruhu, překlopíme miskou o průměru 15cm a rukou zahladíme těsto tak, aby nevyčuhovalo ven. Takto utvoříme 4 kola a zbyteček těsta natřeme na plech k nim a dáme do trouby předehřáté na 120°. Pečeme 20-25 minut, pak stáhneme na 80° a dvířka trouby pootevřeme a zajistíme korkem nebo vařečkou. Sušíme ještě asi 30-40 minut, pak zkontrolujeme, zda jsou korpusy snadno odlepit od papíru a nejsou měkké. Vypneme troubu a necháme je v ní dosušit do druhého dne. Vychlazenou šlehačku vyšleháme se ztužovačem do tuhého krému, kterým potřeme všechny korpusy a slepíme je k sobě. Horní korpus natřený krémem posypeme drobečky ze zbytku těsta (nastrouháme ho) a ozdobíme zbytkem krému.