Staňte se našimi fanoušky na:

Laskonky od Cvikovské babičky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vyšleháme tuhý sníh z bílků a krupicového cukru, vmícháme moučkový cukr s kokosem. Lžící uděláme ze sněhu malé hromádky na plech s pečícím papírem a rozetřeme je do tvaru oválků (výška asi 4-5 mm) nebo uděláme podle šablonky. Oválky sušíme asi 50 minut na 130°C, necháme vychladnout a pak opatrně odtrhneme od papíru. Z mléka mouky uvaříme hustou kaši a necháme ji za stálého míchání vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a po lžících vmícháme kaši. Vyšleháme hladký krém a ochutíme ho kávou a likérem. Vždy 2 korpusky slepíme krémem a necháme asi hodinu ztuhnout v chladničce. Nakonec hotové laskonky ozdobíme kávovými zrnky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mirisek|10. srpna 2015
Mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!