Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Vyšleháme tuhý sníh z bílků a krupicového cukru, vmícháme moučkový cukr s kokosem. Lžící uděláme ze sněhu malé hromádky na plech s pečícím papírem a rozetřeme je do tvaru oválků (výška asi 4-5 mm) nebo uděláme podle šablonky. Oválky sušíme asi 50 minut na 130°C, necháme vychladnout a pak opatrně odtrhneme od papíru. Z mléka mouky uvaříme hustou kaši a necháme ji za stálého míchání vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a po lžících vmícháme kaši. Vyšleháme hladký krém a ochutíme ho kávou a likérem. Vždy 2 korpusky slepíme krémem a necháme asi hodinu ztuhnout v chladničce. Nakonec hotové laskonky ozdobíme kávovými zrnky.