Staňte se našimi fanoušky na:

Lehký choceňský houbovec

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sušené houby namočíme asi na 20 minut do studené vody, necháme nabobtnat a pak je 15 minut povaříme. Vodu slijeme, houby necháme vychladnout a nakrájíme je. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na 40g sádla dorůžova, přidáme houby a podusíme, necháme vychladnout. Veku (nebo rohlíky) na krájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme, přidáme k houbám. Pak promícháme žloutky s utřeným česnekem, majoránkou, osolíme a opepříme, přidáme houbovou směs a po částech vmícháme krupici, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do zapékací mísy vymazané zbytkem (20g) sádla a vysypané strouhankou. Pečeme na 180°C asi 40 minut. S česnekem a ostatními ingrediencemi můžeme promíchat rovnou celá vejce. Ovšem když dáte zvlášť žloutky a zvlášť sníh z bílků je houbovec lehčí - nadýchanejší. Místo sněhu můžeme použít i prášek do pečiva, vmíchaný spolu s krupicí do těsta.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |8. ledna 2015
hub mám dost tak zkusím Odpovědět
Hana S |7. ledna 2015
Já to jím samotné, teplé nebo studené, jen se zeleninou. A jinak s čím kdo chce. Brácha nejradši s bramborem, děda chce ke všemu knedlíky :-)). A naše babička to je "fajnšmekr" - dává si ho nakrájený na plátky se šalotkovým tvarohem, osmaženou cibulkou a opečenou slaninou. Odpovědět
EvaV |7. ledna 2015
vypadá dobře, konzumuje se to samostatně, nebo lze použít třeba jko přílohu k nečemu? Odpovědět
Polda |5. ledna 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!