Žloutky, heru, krupicový cukr a 1 vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přímícháme smetanu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech (42x43cm), vyložený papírem na pečení, a dáme na 20min. do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Rybíz zbavíme stopek, propláchneme vodou a necháme okapat. Lžičku moučkového cukru si dáme stranou, zbytek smícháme s rybízem. Z bílků ušleháme tuhý sníh spolu s druhým vanilkovým cukrem. Na vlažné pečené těsto rozložíme rybíz i se šťávou, kterou pustil, a na něj pomocí cukrářského sáčku naneseme ušlehaný sníh. Povrch pocukrujeme přes sítko několika lžičkami moučkového cukru. Koláč vložíme do trouby a pečeme ještě 5-10min., dokud sníh lehce nezrůžoví.