Staňte se našimi fanoušky na:

Lehký rybízový koláč

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky, heru, krupicový cukr a 1 vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přímícháme smetanu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech (42x43cm), vyložený papírem na pečení, a dáme na 20min. do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Rybíz zbavíme stopek, propláchneme vodou a necháme okapat. Lžičku moučkového cukru si dáme stranou, zbytek smícháme s rybízem. Z bílků ušleháme tuhý sníh spolu s druhým vanilkovým cukrem. Na vlažné pečené těsto rozložíme rybíz i se šťávou, kterou pustil, a na něj pomocí cukrářského sáčku naneseme ušlehaný sníh. Povrch pocukrujeme přes sítko několika lžičkami moučkového cukru. Koláč vložíme do trouby a pečeme ještě 5-10min., dokud sníh lehce nezrůžoví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!