Staňte se našimi fanoušky na:

Lehký slaný štrúdl s lučinou

Autor receptu: aimynka (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Postup je velmi jednoduchý. Již rozválené těsto rozkrojíme podélně na půl. Z každé půlky vyválíme těsto na rozměr: na šířku plechu x cca 20 cm. Prostředek hustě poklademe salámem (překrývám přes sebe), na to nakrájíme na cca 5-7 mm plátky lučinu a posypeme čerstvými nebo sušenými bylinkami, co máme rádi. Já dávám čerstvý rozmarýn nebo oregáno anebo tymián. Spodní volnou třetinu přehneme přes prostřední část a horní třetinu dobře potřeme vejcem a přehneme opět přes prostředek, aby se nám hezky přilepil. Kraj lehce přimáčkneme k těstu. Dobře potřeme vejcem, posypeme třeba sezamovými semínky a pečeme dle návodu na obalu listového těsta. Já peču nejdříve pozvolně na 150 st. cca 8 min a pak zesálím na 200 st a peču do zlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana 9|26. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!