Mouku s máslem, špetkou soli, 40g cukru a 1 žloutkem dobře uhněteme, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce studené vody. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a cca na hodinu uložíme do chladna. Kůru z dobře omytých citronů nastrouháme a vymačkáme šťávu. Vychlazené těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále a vyložíme jím kláčovou formu (prům.28cm). Okraje zvedneme do výše asi 3cm. Tvaroh promícháme s citronovou kůrou a šťávou, zakysanou smetanou a vmícháme 2 žloutky, 100g cukru a 1 vanilk.cukr. Z bílků ušleháme pevný sníh a rozložíme ho na tvarohový krém. Přisypeme škrobovou moučku a opatrně promícháme, tvarohovou směs naneseme na těsto a povrch urovnámel. Koláč pečeme v horké troubě 50-60 minut (plyn 2-3 stupeň, horkovzdušná 160°C). Upečený kláč nechgáme vychladnout a ozdobíme šlehačkou. TIP: Kdo chce "ušetřit" kalorie použije tvaroh nízkotučný a zakysanou smetanu light. Koláč je stejně dobrý když místo citronové šťávy použijeme čerstvě vymačkanou šťávu z limetky nebo grapefruitu.