Máslo s cukrem vložíme do menšího kastrůlku a kastrůlek dáme do většího kastrolu s vroucí vodou - do vodní lázně. Chvíli mícháme, až se máslo rozpustí. Z dobře omytých citrónů ostrouháme kůru, pak z nich vymačkáme i všechnu šťávu a oboje přidáme do máslové směsi. V misce si rozšleháme vajíčka a pomalu přiléváme do kastrůlku, přitom stále mícháme metličkou. Dále pokračujeme v míchání, dáváme pozor, aby se nám smě nezačala vařit, protože by se vejce srazila. Mícháme do té doby, až směs pěkně zhoustne a nestéká ze lžíce, trvá to asi 10-15 minut. Hotový citrónový krém dáme do sklenice s uzávěrem a uložíme do chladu. V lednici nám vydrží asi týden. Používáme ho jako doplněk lívanečků, na tousty nebo třeba do bílého jogurtu. Je velmi osvěžující, chutná jako citrónová zmrzlina.