Staňte se našimi fanoušky na:

Lenčiny jablečné omelety

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 6 jablko
  • svazek máta
  • 4 vejce
  • 150 g mouka hrubá
  • 1 lžíce mandle
  • ušlehaná, 4 lžíce šlehačka
  • 1/2 l mléko
  • 8 lžic marmeláda

Pracovní postup:

Oloupeme 2 jablka, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce rozklepneme do mísy, rozšleháme, přilijeme mléko a za stálého míchání postupně přisypáváme mouku. Dobře rozšleháme, aby v těstě nebyly hrudky a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Menší pánev (prům. asi 17 cm) vymastíme trochou oleje, rozpálíme a nalijeme dávku těsta a rozetřeme po celé pánvi. Omeletky z obou stran dozlatova. Hotové omeletky klademe na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk. Zbylá jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme na tenké plátky. Poklademe jimi polovinu každé omelety, přehneme napůl a ještě jednou přeložíme. Marmeládu rozředíme trošičkou vody, aby byla řidší a přelijeme omeletky. Nakonec je posypeme sekanými mandlemi, pocukrujeme, ozdobíme kopečky šlehačky a lístky máty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!