Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
120g cukru krupice, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny, ze 1/4 l teplého mléka, rozdrobeného droždí, lžičky krystalu a mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a kvásek, promícháme, přidáme žloutkovou pěnu s tukem a cukrem a strouhanou citronovou kůru. Těsto důkladně promícháme a dáme vykynout. Mezitím si připravíme nádivku. Mletý mák povaříme ve 1/4 l mléka a vmícháme 120g krupic. cukru, med, čokoládu a mandle. Vykynuté těsto lehce rozválíme, vykrájíme trojúhelníčky, potřeme nádivkou a stočíme do rohlíků. Pak je na pomaštěném plechu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě (plyn 2.stupeň) - čas si pohlídáme. Horké posypeme moučkovým cukrem.