Staňte se našimi fanoušky na:

Lenky hruškový závin

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto vyválíme na obdélník cca 5mm silný a opatrně ho přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Střední část připraveného plátu těsta potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou (nebo rozdrcenými piškoty). Oloupané hrušky nakrájíme na tenké plátky a polovinu z nich poklademe ve vyšší vrstvě na strouhanku. K nim přidáme nakrájené sušené meruňky a také půlky jader ořechů. Přikryjeme zbytkem nakrájených hrušek, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a lehce zakapeme rozpuštěným máslem. Těsro přeložíme přes hrušky a okraje pevně zatlačíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 210°C asi 20 minut. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |16. června 2013
Vypadá krásně...ukládám!!! :) Odpovědět
zimolka |16. června 2013
lákavé Odpovědět
Gogosek |16. června 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
Šuldeska |15. června 2013
Dobré. Odpovědět
Lenny |15. června 2013
hrušky zbožnuju více než jablka Odpovědět
ekoeva|15. června 2013
mŃamňamňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!