Staňte se našimi fanoušky na:

Lepkavá pečená kuřecí křidýlka

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu předehřejte na 200 °C. Z kuřecích křídel odřízněte poslední, třetí článek, na kterém není žádné maso. Zbylé 2 masité ještě oddělte v kloubu. Připravená křidýlka v pekáčku promíchejte s ostatními přísadami a dejte do předehřáté trouby. Pečte asi hodinu až hodinu a půl, občas zamíchejte a případně podlijte vodou. Hotová jsou teprve tehdy, až se maso začne oddělovat od kostí a šťáva se téměř vypeče. Nejlepší znak, že máte hotovo, je, když křidýlka vařečkou v pekáči zamícháte a to, které bylo přilepené ke stěně pekáče, se úplně svlékne a kosti zůstanou zvlášť. Podávejte horké, posypané nasekanou jarní cibulkou, a s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!