Moje domácí moravanka
100
7
10
Uvařené těstoviny přesypte do mísy. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a osmahněte kuřecí maso. Hned jak bude hotové, vyndejte ho dejte stranou. Přidejte do pánce daůší 2 lžíce oleje a 3 minuty restujte za občasného míchání cibuli, česnek, celer, papriku, oregano a bazalku. Přidejte baklažán a míchejte dalších 5 minut. Přidejte cukety, rajčata, vodu a víno, vařte na mírném ohni 10 minut, než zelenina změkne. Rozšlehejte olivový olej s vinným octem, hořčicí a petrželkou. Zeleninu smíchejte s těstovinami a zálivkou, zakryjte a nechte 2 hodiny (ideálně přes noc) vychladit. Před podáváním salát posypte kousky sýra a ozdobte olivami.