Do mísy dáme necelou decku vlažného mléka, přidáme droždí a vrchovatou lžíci mouky, můžeme přidat špetku cukru - vše pořádně promícháme a necháme v teple vzejít. Pak do mísy přisypeme mouku a přilijeme 40ml oleje a asi dvě deci vody, osolíme a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Podle potřeby dolijeme vodu nebo přisypeme mouku. Těsto pomoučíme, překryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny kynout. Mezitím si můžeme nastrouhat sýr a očistit a prolisovat česnek, který smícháme s trochou oleje. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 bochánků, které necháme ještě asi deset minut kynout, pak je rozválíme nebo rukou roztáhneme na placky (asi 7 mm vysoké) a smažíme v kastrolu ve vyšší vrstvě oleje (alespoň 3-4cm). Hotové langoše necháme okapat na papírové utěrce, pak je pomažeme česnekovým olejem a kečupem a posypeme sýrem.