Staňte se našimi fanoušky na:

Likér jalovcový

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 200 g cukru krupice
  • 100 g jalovce (čerstvé, rozmačkané jalovčinky)
  • 1 l žitné pálenky
  • 2 dl vody

Pracovní postup:

Jalovčinky nasypeme do široké sklenice, polijeme žitnou a odstavíme na slunce. Čas od času je třeba obsah promíchat. Asi po dvou týdnech procedíme, přimícháme cukr, který jsme rozpustili ve vodě, a necháme opět týden stát. Pak procedíme a uchováme v dobře uzavřených lahvích.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!