Staňte se našimi fanoušky na:

Likér z bezinek - zase jeden hodně starý recept

Autor receptu: kojaníček (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Zralé kuličky bezinek probereme a důkladně opereme, spolu s vodou je vaříme cca 15 minut, pak přidáme cukru a vaříme dalších deset minut. Zasypeme kávou a necháme přejít varem. Nakonec nalijeme rum, už nevaříme, plníme do skleněných lahví. Moje prababička říkávala, že se má užívat každý den malá sklenička jako lék na všechny neduhy :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jan |24. května 2013
Na poměru rumu a vody moc záleží. Klidně litr vody uberu, protože bezinky také pustí štávu, a hodně.... Musíme pít likér a ne sirup.... Uložím a vyzkouším, díky. :-) Odpovědět
Victor |21. května 2013
Dělávali jsme pamatuji,že se tám dával bílý rum (BOŽKOV 0,5l). Odpovědět
lucikpucik |21. května 2013
znám a dělám, supér Odpovědět
monika81v |21. května 2013
mnam Odpovědět
J |20. května 2013
Zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!