Staňte se našimi fanoušky na:

Likérová bábovka

Autor receptu: jana.kucerkova.1 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Vejce vyšleháme s vanilkovým cukrem, postupně zamícháme moučkový cukr, až vznikne hustá pěna. Poté po lžících vmícháme střídavě olej a vaječný koňak.
  2. Do jiné mísy prosijeme mouku, solamyl a prášek do pečiva. Promícháme a směs pak vmícháme do žloutkové pěny. Těsto vymícháme do hladka.
  3. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto, ne až k hornímu okraji, jelikož bábovka nabude. Formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 175°C a pečeme pozvolna asi 50 až 60 minut. Propečenost vyzkoušíme ostrou špejlí.
  4. Upečenou bábovku necháme asi 15 minut ve formě, potom ji vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout úplně. Vršek bábovky přelijeme čokoládovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |11. května 2013
zkusím Odpovědět
lucie.s.kopecka |10. května 2013
děkuji za inspiraci zítra ráda upeču Odpovědět
uuu|10. května 2013
s vaječňákem bude určitě dobrá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!