Lilek nakrájíme na plátky necelý centimetr silné, osolíme je a necháme asi 20 minut v klidu. Odleželé plátky lilku otřeme, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je lehce olivovým olejem, opepříme, posypeme italským kořením nebo jen oreganem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 12-15 minut. Hlídáme, aby lilky moc nezměkly. Po této době je vyndáme, potřeme rajčatovou omáčkou nebo kečupem, přidáme pár kousků třešňových rajčátek a posypeme mozzarellou nakrájenou na malé kostičky. Plech vrátíme ještě na 5 minut do trouby a necháme sýr roztéct. Lístky bazalky a oregana nakrájíme na tenoučké nudličky. Plech vyndáme z trouby a pečená lilková kolečka posypeme bylinkovými nudličkami. Podáváme samotné nebo s čerstvou bagetkou jako lehkou letní večeři nebo se hodí i jako pohoštění k vínu. Jednoduchá rajčatová omáčka na pizzu: Rozehřejeme lžíci oleje, vhodíme na něj cibuli nakrájenou nadrobno, po chvíli přihodíme nasekaný stroužek česneku, promícháme, přidáme asi 3 rajčata nakrájená na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme oregano a špetku cukru a vše vaříme, až se rajčata rozdusí a omáčka se zredukuje na potřebnou hustotu.