Celý lilek omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme, aby zůstala stěna tak 0,5 cm. Vydlabaný vnitřek pokrájíme na malé kostičky. Na pánev nalijeme trošku oleje dáme cibulku a pokrájený česnek, necháme zesklovatět. Přidáme mleté hovězí maso, orestujeme. Pokud pustí hodně šťávy nebo vám to přijde olejnaté, slijte, záleží na tučnosti masa. Já měla fakt libové, takže to mastné nebylo. Až se orestuje maso, přidáme lilek pokrájený na kostičky, znovu chvíli zarestujeme, pak přidáme fazole a kukuřici (měla jsem plechovku fazole, kukuřice, pálivé od Bonduelle), chvíli podusíme. Vydllabaný lilek osolíme a naplníme masovou směsí, zasypeme strouhaným eidamem a dáme péct do trouby než sýr zhnědne, cca 15-20 minut.