Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky cca 1/2cm silné, osolíme z obou stran a necháme asi 5 minut „vypotit“. Mezitím omyjeme papriku, odřízneme vršek a odstraníme semínka. Papriku nakrájíme na proužky. Vypocený lilek otřeme do papírové utěrky nebo ubrousku a postupně opečeme na rozpáleném olivovém oleji. Opečené lilkové plátky (hotové poznáme podle toho, že začnou průhlednět) necháme na teple, na pánev vložíme papriku a mírně opečeme – nesmí zhnědnout, zhořkla by. K opečené paprice přidáme lilek, zmírníme plamen, mírně podlijeme vodou, osolíme, okořeníme a přiklopíme pánev poklicí. Dusíme, dokud zelenina není měkká. 50g kuskusu v misce smícháme s 1 lžící olivového oleje a zalijeme cca 100ml vařící vody. Přidáme dvě špetky soli, důkladně promícháme a necháme odstát, než se dodusí zelenina. Pokrm je hotový, jakmile kuskus vsákl vodu a zelenina je měkká.